Vijfde Leerjaar

WO-thema’s & Projecten

 

 

Thema 4 : Een reis door de tijd

Tijdens dit thema maken we een echte reis door de tijd. We stappen in onze tijdmachine en reizen naar het ontstaan van onze Aarde 4,5 miljard jaar geleden. We maken de evolutie mee (eencellige wezens, vissen, amfibieën, reptielen en dino’s, vogels, zoogdieren)  en ontdekken de wereld van de oermensen, de eerste landbouwers, de bewoners van de eerste steden, de Egyptenaren, het Oude Griekenland, de Romeinen, de Middeleeuwen, de nieuwe tijden en belanden uiteindelijk terug in onze tijd. Een leerrijke reis vol avontuur en talloze leuke anekdotes.

 

Deze leerinhouden kan je oefenen via volgende links :

 

Klik telkens op het prentje voor de opdracht

 

 

Dieven in de tijd : Klik op de holbewoner en reis naar de prehistorie om daar een diefstal op te lossen. Deze site is wel nogal “Nederlands”, maar perfect bruikbaar. Succes !

 

 

 

Spelletjesplein : Helaas ook hier weer een Nederlandse website (België hinkt blijkbaar wat achterop op het gebied van leuke educatieve games). Hier vind je allerlei spelletjes die te maken hebben met ons thema als daar zijn : Dino opgraven, schattenzeiler, middeleeuwse stad, Riddertornooi, je naam in hiëroglyfen, memoryspelletjes, woordzoekers, … 

          

 

Tijdsbeelden : klik op deze rare Griek en maak kennis met en heleboel mensen die leefden tijdens de geschiedkundige periodes die in de klas besproken werden. Je start in de tijd van de jagers en boeren, maar kan zo overschakelen naar de Grieken of andere periodes.

 

 

ccf092_de96945ead94472b8f27290f4309edc8.jpg_srz_261_206_85_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srz.jpg

 

Hier vind je de werkbundel die we in de klas gebruiken terug.

Afbeeldingsresultaat voor powerpoint logo

 

Hier vind je de presentatie die we in de klas aan het bord gebruiken terug.