Vijfde Leerjaar

WO-thema’s & Projecten

 

Afbeelding1.jpg

 

Thema 7 : Samen onderweg (op de fiets)

In het vierde leerjaar worden de leerlingen grondig voorbereid op het ‘grote Voetgangersexamen’. In het vijfde leerjaar bouwen we daarop verder maar hebben we het specifiek over je veilig voortbewegen als fietser in het steeds drukker wordende verkeer. Hoe dit veilig te doen met het oog voor andere weggebruikers, verkeersregels en –borden, de dode hoek, spoorlopers, … wordt stevig bekeken en ingestudeerd voor de ‘Grote Verkeerstoets’ een theoretische online toets die ieder schooljaar opnieuw georganiseerd wordt en waar dit jaar zo’n 35 000 Vlaamse vijfdeklassers aan deel nemen. In het zesde leerjaar wordt daar verder op gebouwd en doen de leerlingen een effectief fietsexamen binnen de dorpskern van Zomergem.

 

Deze leerinhouden kan je oefenen via volgende links :

 

Klik telkens op het prentje voor de opdracht

 

 

De Grote Verkeerstoets : Via deze knop kan je thuis zelf oefenen voor de Grote Verkeerstoets. Je hebt wel je eigen inlogcode nodig om te kunnen oefenen. Deze krijg je van Meester Filip. Op deze manier kan ook hij je resultaten en aantal oefenpogingen volgen. Succes !

 

 

 

Verkeersborden oefenen : Helaas een Nederlandse website (België hinkt blijkbaar wat achterop op het gebied van leuke educatieve games). Toch kan je langs deze weg perfect de betekenis van de verkeersborden inoefenen.

          

 

ccf092_de96945ead94472b8f27290f4309edc8.jpg_srz_261_206_85_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srz.jpg

 

Hier vind je de werkbundel die we in de klas gebruiken terug.

Afbeeldingsresultaat voor powerpoint logo

 

Hier vind je de presentatie die we in de klas aan het bord gebruiken terug.